Cupcakes all over the place ♡

Cupcakes all over the place ♡

Als auteur voor de MjamTaart! schrijf ik vaak heerlijke recepten. In de CupcakeSpecial van afgelopen zomer stonden deze vier heerlijke cupcakes: Frisse frambozen cupcakes met een vleugje citroen, Sticky Toffee cupcakes, Banoffee cupcakes en Browniecupcakes met Dulce de Leche.  De recepten wil ik graag met jullie delen!

Frambozen cupcake met citroenFrisse frambozen cupcakes met een vleugje citroen

Voor 12 cupcakes

Cupcakes:
200 g zachte roomboter
200 g fijne kristalsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
Snufje zout
Geraspte schil van 1 citroen
4 eieren
Doosje frambozen, plus extra om te garneren

Topping:
200 g zachte roomboter
200 g poedersuiker
200 g roomkaas, op kamertemperatuur
Doosje frambozen, plus extra om te garneren

Cupcakes: Verwarm de oven voor op 170oC. Klop de roomboter, suiker, citroenrasp en zout licht en romig. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel en roer dit voorzichtig door het mengsel tot het één geheel is. Plaats de cupcake papiertjes in een cupcake bakvorm en vul deze voor tweederde met het beslag. Stop 3 frambozen in elke cupcake. Bak de cupcakes 18-20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Topping: Klop de roomboter en de poedersuiker in 10 minuten tot een romige crème. Klop in een andere kom de roomkaas romig. Prak de frambozen en roer dit door de roomkaas. Voeg het roomkaasmengsel toe aan het botermengsel en klop tot alles goed gemengd is. Laat de crème een uur opstijven in de koelkast. Laat Spuit de topping op de cupcakes.

 

Sticky Toffee cupcakeSticky toffee cupcakes

12 cupcakes

Cupcakes:
180 g ontpitte dadels
1,8 dl kokend water
80 g zachte roomboter
150 g lichtbruine basterdsuiker
2 grote eieren
180 g bloem
½ tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
Snufje zout
1 tl vanille-extract

Vulling:
Blikje gecondenseerde melk

Topping:
200 g zachte roomboter
200 g roomkaas, op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
Half blikje dulce de leche (zie vulling)

Cupcakes: Wel de gehakte dadels 20 minuten in het kokende water.  Verwarm de oven voor op 170oC. Klop de roomboter en suiker licht en romig. Voeg de eieren toe en mix het mengsel op middelmatige snelheid. Zeef de bloem, het zuiveringszout, bakpoeder en zout en voeg dit in porties toe aan het mengsel. Mix het op middelmatige snelheid tot een glad geheel. Schep er voorzichtig met een spatel de dadels en het vanille-extract door.
Plaats cupcake papiertjes in een cupcake bakblik en vul ze voor tweederde met het beslag. Bak de cupcakes 20 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

Vulling: Kook voor dulce de leche een blikje gecondenseerde melk twee uur in een pan met ruimkokend water. Laat het in het blik volledig afkoelen.  Maak met een scherp mesje of een appelboor een gat in het midden van de cupcake en vul deze met de dulce de leche.

Topping: Klop de roomboter en de poedersuiker  in 10 minuten tot een romige crème. Klop in een andere kom de roomkaas romig. Voeg de dulce de leche aan de roomkaas toe en mix het goed door elkaar. Voeg het roomkaasmengsel toe aan het botermengsel en klop tot alles goed gemengd is. Spuit de topping op de cupcakes.

 

Banoffee cupcakesBanoffee cupcakes

Voor 12 cupcakes

Cupcakes:
200 g zachte roomboter
200 g fijne kristalsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
70 g extra pure chocolade
4 eieren
Snufje zout
1 tl vanille-extract


Vulling:
Blikje gecondenseerde melk
1 rijpe banaan

Topping:
200 g zachte roomboter
200 g poedersuiker
200 g roomkaas, op kamertemperatuur
50 g banaan

Cupcakes: Verwarm de oven voor op 170oC. Mix de roomboter, suiker, vanille-extract en zout licht en romig. Klop de eieren en voeg dit toe aan het mengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel en roer het voorzichtig door het mengsel tot het één geheel is. Hak de chocolade in kleine stukjes. Vouw dit voorzichtig met een spatel door het beslag. Plaats de cupcake papiertjes in een cupcake bakvorm en vul deze voor tweederde met het beslag. Bak de cupcakes 18-20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Vulling: Kook voor dulce de leche een blikje gecondenseerde melk twee uur in een pan met ruimkokend water. Laat het in het blik volledig afkoelen.  Prak de rijpe banaan tot een puree. Mix 200 g dulce de leche met de bananenpuree. Maak met een scherp mesje of een appelboor een gat in het midden van de cupcake en vul deze met de banoffee vulling.

Topping: Klop de roomboter en de poedersuiker  in 10 minuten tot een romige crème. Klop in een andere kom de roomkaas romig. Voeg dit in gedeelten toe aan het botermengsel en mix het op middelmatige snelheid. Prak 50 g banaan en voeg de bananenpuree toe aan het mengsel. Klop de crème tot een glad geheel. Laat de crème een uur opstijven in de koelkast. Spuit de topping op de cupcakes.

 

Klassieke browniecupcakes met dulce de lecheBrowniecupcakes met dulce de leche

10-12 brownies

Brownies:
200 g extra pure chocolade
175 g zachte roomboter
325 g fijne kristalsuiker
130 g bloem
3 eieren

Topping:
Blikje gecondenseerde melk

Brownies: Verwarm de oven voor op 160oC. Hak de chocolade in grove stukjes. Voeg de chocolade en de boter samen in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat het mengsel smelten. Neem de kom van de pan en roer de suiker erdoor. Zeef de bloem en voeg dit vervolgens in gedeeltes toe aan het mengsel. Roer tot slot de eieren erdoor tot een gelijkmatig beslag.  Giet het beslag in de vormpjes en vul ze tot net onder de rand. Bak ze 30-35 minuten tot de bovenkant licht gebarsten is en de binnenkant nog zacht. Bak de brownies niet te lang, omdat de buitenkant dan te knapperig wordt. Laat ze afkoelen op een rooster.

Topping: Kook voor dulce de leche een blikje gecondenseerde melk twee uur in een pan met ruimkokend water. Laat het in het blik volledig afkoelen. Smeer het met een mes of spatel op de brownies.

 

 

Reageren is uitgeschakeld