Taart

Als kleindochter van een banketbakkersfamilie zijn mijn taarten niet alleen mooi, maar smaken zij ook nog eens heerlijk. Met het thuisfront als kritisch proefpanel probeer ik lekkere vullingen met elkaar te combineren. Zo ontdek ik elke keer weer nieuwe combinaties.

Ik maak de cakes van een luchtig biscuit. Deze cake bevat geen boter, zodat het in combinatie met de vulling niet te zwaar valt. Je kunt kiezen uit een vanillecake of chocoladecake.

Ik vul de cake 4-5 keer met een heerlijke vulling. Dit kan helemaal naar eigen wens. Hieronder vind je een lijst met mogelijke vullingen die je naar hartenlust kunt combineren. Vind je dit lastig? Neem dan een kijkje bij mijn favoriete combinaties.

  • Vanille- of frambozencrème met verse aardbeien of frambozen (ideaal voor kinderen)
  • Vanillecrème met lemon curd en verse frambozen (meest gekozen vulling voor bruidstaarten)
  • Cappuccino-, vanille- of chocoladepralinecrème met dulce de leche (Argentijnse caramel), een laagje krokante chocolade en gekarameliseerde hazelnoten (voor de echte zoetekwauw)
  • Kaneelcrème met gekarameliseerde appeltjes (voor in de winter)

  • Vanille
  • Frambozen
  • Chocoladepraline
  • Witte chocolade
  • Mocca
  • Kaneel
  • Cappuccino
  • Lemoncurd
  • Vers fruit (aardbeien, frambozen, bramen, rode besjes, gekarameliseerde appeltjes)
  • Dulce de leche (Argentijnse karamel)
  • Laagje knapperige chocolade (puur, melk of wit)
  • Geroosterde gekarameliseerde noten (hazelnoten, macadamia’s of amandelen)
  • Knapperige stukjes kletskoppen