Taart

Als kleindochter van een banketbakkersfamilie zijn mijn taarten niet alleen mooi, maar smaken zij ook nog eens heerlijk. Met het thuisfront als kritisch proefpanel probeer ik lekkere vullingen met elkaar te combineren. Zo ontdek ik elke keer weer nieuwe combinaties.

De cakes worden standaard gemaakt van een luchtig biscuit. Deze luchtige cake bevat geen boter, zodat het in combinatie met de vulling en het zoete fondant of marsepein niet te zwaar valt. Je kunt kiezen uit een vanillecake of chocoladecake.

De cake wordt 2 of 3 keer gevuld met een vulling. Dit kan helemaal naar eigen wens. Hieronder vind je een lijst met mogelijke vullingen die je naar hartenlust kunt combineren. Vind je dit lastig? Neem dan een kijkje bij mijn favoriete combinaties.

Naast taarten maak ik ook cupcakes, koekjes en cakelolly’s en Sweet Tables.

  • Vanillecrème met verse aardbeien of frambozen (kinderen)
  • Chocoladepralinecrème met kersen en frambozen
  • Kaneelcrème met een laagje dulce de leche en gebakken appeltjes
  • Vanillecrème met lemon curd en verse frambozen (heerlijk als zurige tegenhanger van al het zoete)
  • Cappuccino- of chocoladepralinecrème met dulce de leche, een laagje krokante chocolade en gekarameliseerde hazelnoten
  • Frambozencrème met  verse frambozen
  • Vanillecrème met  vers rood fruit
  • Witte chocoladecrème, frambozen confiture, een laagje krokante witte chocolade en verse framboze
  • Peanutbuttercrème met dulce de leche en chocoladegenache
  • Chocoladecake met vanillecrème, kersen confiture en verse frambozen
  • Chocoladecake met chocoladegenache en verse aardbeien of frambozen
  • Carrot cake met cream cheese frosting (meerprijs)
  • Red velvet cake met cream cheese frosting (meerprijs)

  • Vanille
  • Aardbei
  • Kersen
  • Bosvruchten
  • Citroen
  • Frambozen
  • Caramel
  • Chocoladepraline
  • Hazelnotenchocolade
  • Witte chocolade
  • Speculaas
  • Mocca
  • Kaneel
  • Kokos
  • Cappuccino
  • Peanutbutter

Confiture:

  • Kersen
  • Bosvruchten
  • Aardbei
  • Framboos
  • Appel & kaneel
  • Lemoncurd

Vers fruit:

  • Frambozen
  • Aardbeien
  • Bosbessen
  • Gekarameliseerde ananas
  • Rode besjes
  • Gekarameliseerde appeltjes

  • Speculoos
  • Dulce de leche
  • Geraspte kokos
  • Stukjes bokkenpootjes
  • Stukjes speculaas
  • Stukjes kletskoppen
  • Laagje knapperige chocolade (puur, melk of wit)
  • Geroosterde gekarameliseerde hazelnoten