Auteur voor de MjamTaart!

Sinds afgelopen zomer ben ik auteur voor de MjamTaart!, een vakblad voor taartdecorerend Nederland. In de wintereditie stond mijn interview met de Australische cake designer Michelle Rea en schreef ik een aantal recepten. Deze recepten wil ik graag met je delen, zodat je ook zelf in je eigen keuken aan de slag kunt gaan. Want er is niets leuker dan je eigen taart maken. Heb je vragen over één van de recepten? Neem dan gerust contact met me op! En houd ook de MjamTaart! in de gaten, want in maart komt de lente-editie uit! Die staat weer boordevol met how-to’s, recepten en interviews.

♥ Alma

SetWidth400-Michelle-Rea

 

 

 

 

 

 


Sinaasappel-mascarponecrème
Eén laag Ø 20 cm

Ingrediënten:
2 sinaasappels
250 g mascarpone
90 g poedersuiker

Zeef de poedersuiker. Rasp de schil van de sinaasappels. Klop de mascarpone met de poedersuiker en de geraspte sinaasappelschillen tot een gladde, romige crème.

Cranberry-amandeltaart
(springvorm Ø 26 cm)

Ingrediënten:
200 g bloem, gezeefd + extra om te bestuiven
75 g bruine basterdsuiker
75 g koude roomboter in blokjes
3 eieren
500 g gedroogde bonen of linzen (steunvulling)
150 g witte basterdsuiker
55 g amandelschaafsel
340 g verse cranberry’s (Ocean Spray)
Snufje zout

Roer de bloem, bruine basterdsuiker en zout door elkaar. Voeg de boter toe. Kneed het tot kruimels. Splits 1 ei en voeg de dooier toe aan het mengsel. Bewaar het eiwit. Kneed tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en leg het 30 min. in de koelkast.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een diameter van ca. 30 cm. Bekleed hiermee de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 OC. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en strooi de bonen of linzen erop. Bak 10 min. in de oven. Verwijder de bonen en de folie en bak nog 5 min. Zet de oven op 170 OC.
Splits de andere 2 eieren en klop de 3 eiwitten met witte basterdsuiker stijf. Spatel er voorzichtig de amandelschaafsel en cranberry’s door. Schep het mengsel op de bodem en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak in 35 minuten goudbruin. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Butterscotchsaus:

Ingrediënten:
50 g roomboter
75 g basterdsuiker
50 g kristalsuiker
150 g golden syrup (te koop bij Jumbo of AH XL)
1,4 dl slagroom
½ theelepel vanille-extract
½ citroen

Smelt de boter, golden syrup en suiker langzaam in een steelpan. Verwarm het al roerend vijf minuten op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor. Pers het sap van een halve citroen en roer dit samen met de vanille-extract door de saus. Roer vervolgens nog 2 minuten.

Tip: Warm is de saus lekker bij appelgebak of een bolletje vanille-ijs. Koud kun je hem over cakelagen smeren. Je kunt het ook door de botercrème mixen voor butterscotchcrème.

 

Geef een reactie

Laat als eerste een reactie achter!